BiHPolitikaPolitikantstvo u Srebrenici: Duraković se ništa ne pita

Politikantstvo u Srebrenici: Duraković se ništa ne pita

Mandžić je uplatio za junice više od 5000, u ratama, jer je takav dogovor imao s resornim Ministarstvom. Sam Mujanović ga je kaže s jednog kafanskog druženja nazvao i rekao da mu oprašta posljednju ratu od 600 maraka. Sabit je povjerovao.

Resorni ministar, Edin Ramić, kaže da će Ministarstvo razmotriti da li će dalje sarađivati s firmom Mujanović, I upravo je firma ta koja može nadomjestiti uginule junice. Ministarstvo je sve procedure ispoštovalo, tvrdi.

Oštećeni su se obraćali i Opštini, obraćali se načelniku Ćamilu Durakoviću. Ali sam Duraković kaže da se u posljednje vrijeme ovdje i on malo šta pita. Tako je bilo s dodjelom počasnih priznjanja Opštine Srebrenica za koje uopšte nije bio konsultovan.

Sve je to djelo lokalnog ogranka SDA, koji ima za cilje njegovu konačnu diskreditaciju, tvrdi Duraković. Predizborna kampanja je ovdje uveliko počela.

Cilj je kaže Duraković razbiti jednistvo bošnjačkih stranaka i zajednički nastup s jednim kandidatom na lokalnim izborima. Od toga će koristi imati jedino lokalni politički pojedinci poput Hamdije Fejzića, koji je tvrdi Duraković u dobrim privatnim odnosima s ministrom Ramićem, što ne demantuju ni Fejzić ni Ramić, mada kažu obojica dobri su i sa svim drugim srebreničkim zvaničnicima.

Duraković tvrdi da je upravo Fejzić na Komisiji za izbor predložio Ramića za nagradu, iako to tradicionalno radi načelnik. Pitanje je da li se Fejzić nada eventualnoj pomoći vrha stranke da ispliva kao kandidat za novog načelnika?

Vrh SDA će svakako imati pune ruke posla, jer sam Duraković kaže, neće više da šuti o onome što se dešava unutar političke scene u Srebrenici.

Nezvanično blok SNSD – Savez za promjene bez obzira na različite stavove, ići će u susret lokalnim izborima sa zajedničkim kandidatom, pitanje je da li će I bošnjačke stranke uspjeti održati jedninstvo. Ostalo je još malo vremena do izbora.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE