Lokalne TemeSportNK Bosna dogovorila saradnju sa Mensurom Džavitijem i Elvirom Memićem

NK Bosna dogovorila saradnju sa Mensurom Džavitijem i Elvirom Memićem

Odmah nakon održavanja Skupštine kluba, imenovanja novog predsjednika i članova Upravnog odbora intezivirale su se aktivnosti u NK Bosna. Predsjednik kluba Emir Bijedić zajedno sa članovima Upravnog odbora Emirom Vračom i Adnanom Jašarspahićem dogovorio je saradnju sa dva bivša igrača i trenera NK Bosna Mensurom Džavitijem i Elvirom Memićem.

– Ovo je nešto što se zove zaokruživanje onoga što smo obećali i na čemu smo se dogovorili raditi, a to je – “Visočka priča”. Zvanično mogu potvrditi da smo dogovorili saradnju sa Mensurom Džavitijem bivšim igračem i trenerom NK Bosna koji je ponikao u našem klubu i on će u narednom periodu biti trener prvog tima. Također, dogovorili smo saradnju i sa Elvirom Memićem koji je isto tako “dijete Bosne” koji će svoje dugogodišnje iskustvo koje je stekao radeći u akademiji Real Madrida imati priliku da prenese na naše omladinske selekcije i uz sve to radit će kao asistent trenera prvog tima. Želim istaći i da ovaj sastav rukovodstva kluba nema namjeru smjenjivati i otpuštati bilo koga ko je do sada radio u klubu od administrativnog osoblja, preko trenera do ekonoma. Naša krajnja ambicija je afirmacija domaćeg igračkog i trenerskog kadra i u tom smislu obećavam da će fokus biti na našim igračima i našoj školi fudbala. Već u nerdni ponedjeljak u prostorijama kluba održat ćemo sastanak i sa Koordinacionim odborom koji će zajedno sa Upravnim odborom činiti glavni organ buduće strukture odlučivanja u klubu.

Ovom prilikom želim da najavim početak priprema i prvu prozivku igrača za 01.02.2024.godine kada ćemo zvanično i znati sa čime raspolažemo kada je u pitanju igrački kadar i što će nam dati smjernice našeg daljeg djelovanja u tom smislu. – izjavio je za Visoko.co.ba predsjednik NK Bosna Emir Bijedić.

Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE