SportOstali sportoviOtkazano Europsko vaterpolo prvenstvo u Izraelu

Otkazano Europsko vaterpolo prvenstvo u Izraelu

Evropsko vaterpolo prvenstvo neće se u januaru 2024. godine održati u Israelu kako je prvobitno planirano zbog sukoba te države i Hamasa, saopštila je kasno sinoć Evropska plivačka i vaterpolo federacija.

“Nakon nedavnih terorističkih napada na Israel i nakon opsežnih sastanaka između LEN-a i Vaterpolo saveza Israela, obje institucije su se složile da je nemoguće organizovati Evropsko prvenstvo u Netanya, u Israelu, kako je planirano u januaru 2024”, navodi se u saopštenju LEN-a.

Takmičenje je trebalo da se održi od 3. do 16. januara u ovom izraelskom gradu, koji se nalazi tridesetak kilometara sjeverno od Tel Aviva.

“Trenutno se razmatraju različite opcije u vezi sa procesom kvalifikacija za naredno Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Dohi u februaru”, dodaje se u saopštenju.

Federalna.ba / Beta.rs /Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE