SportKošarka(VIDEO) San Antonio bolji od Phoenixa uz 38 poena Wembanyama, poraz Toronta

(VIDEO) San Antonio bolji od Phoenixa uz 38 poena Wembanyama, poraz Toronta

Košarkaši San Antonia pobijedili su rano jutros ekipu Phoenixa u gostima sa 132:121, a trijumfe u NBA ligi upisali su i Philadelphija, New Orleans i Orlando.

Phoenix je nadoknadio 27 poena zaostatka i izjednačio na 116:116 na četiri minuta i 21 sekundu prije kraja, ali je San Antonio odgovorio tako što je postigao narednih 12 poena, od čega je deset ubacio ruki Victor Wembanyama.

Upravo je Wembanyama na kraju bio najzaslužniji za pobjedu San Antonia pošto je ubacio rekordnih 38 poena uz deset skokova, dok je Zach Collins dodao 19 poena.

U redovima Phoenixa najbolji je bio Devin Booker kojem je malo nedostajalo za triple-double učinak – 31 poen, 13 asistencija i devet skokova. Kevin Durant je za poraženi tim postigao 28 poena. Nurkić je meč završio sa 7 poena, 3 skoka i dvije asistencije.

Philadelphia je u gostima slavila protiv Toronta srbijanskog trenera Darka Rajakovića sa 114:99.

U prvoj utakmici bez Jamesa Hardena, Philadelphiju je do pobjede vodio Joel Embiid sa 28 poena, 13 skokova i sedam asistencija, dok su Tobias Harris i Kelly Oubre Jr. dodali po 23. U timu Toronta najefikasniji bio Scottie Barnes sa 24 poena.

Orlando je slavio protiv Utaha u gostima sa 115:113, predvođen Paolom Bancherom koji je postigao 30 poena, uključujući i odlučujuće polaganje za pobjedu na 14 sekundi prije kraja meča.

Franz Wagner je dodao 21 poen, a Cole Anthony 18 za pobjednički tim, dok je Utah predvodio Lauri Markkanen sa 22 poena.

Pobjedu je prošle noći upisao i New Orleans koji je na svom parketu slavio protiv Detroita sa 125:116. CJ McCallum je bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa 33 poena, dok je Cade Cunningham bio najbolji u Detroitu sa 22 poena i 11 asistencija.

Federalna.ba / Beta.rs / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE