Iskusni pekari imaju svoje tajne za savršeno tijesto za kiflice, perece, krofne i peciva koja ostaju mekani danima.
Trik je u dva sastojka koja dodaju u brašno prije nego ga zamijese, a to su kukuruzni škrob i obični griz koji se koriste u prehrani djece.
Škrob pomaže da tijesto bude rahlije i prozračnije, a samim time i mekše.
S druge strane, kad se mala količina griza pomiješa s običnim pšeničnim brašnom, oslobađa tijesto od viška vlage.
Na kilogram brašna uzima se puna kašika kukuruznog škroba i ravna kašičica griza. Sljedeći put isprobajte ovaj trik i uživajte u najboljoj domaćoj pizzi, piše Skuhaj.hr.
Visoko.co.ba/Radiosarajevo.ba
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.