SportNogometSaudijska Arabija predala službenu kandidaturu FIFA-i za SP 2034.

Saudijska Arabija predala službenu kandidaturu FIFA-i za SP 2034.

Saudijska Arabija objavila je da je poduzela drugi korak u kandidaturi za Svjetsko prvenstvo 2034. podnošenjem pisma namjere za domaćinstvo Međunarodnom nogometnom savezu (FIFA).

– Prošlog tjedna objavili smo naše ambicije da budemo domaćini Svjetskog prvenstva u nogometu 2034., a ova službena prijava nastavlja naše putovanje ka ostvarenju snova naših ljudi, rekao je u izjavi Yasser Al Misehal, predsjednik Nogometnog saveza Saudijske Arabije (SAFF).

– Izuzetno smo predani predstavljanju najkonkurentnije moguće ponude koja će također pomoći ujedinjenju svijeta kroz nogomet, dodao je.

SAFF je rekao da nakon što su u srijedu objavili svoju namjeru da se kandidiraju za turnir, “više od 70 saveza članica FIFA-e s različitih kontinenata javno je obećalo svoju potporu Saudijskom Kraljevstvu”.

Prošlog tjedna FIFA je imenovala Maroko, Španjolsku i Portugal domaćinima Svjetskog prvenstva 2030., a Urugvaj, Argentina i Paragvaj bili su domaćini otvaranja utakmica povodom obilježavanja stote obljetnice turnira.

Hrt.hr / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE