SportNogometJulian Nagelsmann će voditi Njemačku na EURO 2024.

Julian Nagelsmann će voditi Njemačku na EURO 2024.

Julian Nagelsmann (36) će voditi reprezentaciju Njemačke na Evropskom prvenstvu koje se 2024. godine održati upravo u toj zemlji, javlja Anadolu.

Njemački fudbalski savez saopštio je u petak da Nagelsmann preuzima klupu reprezentacije do završetka Evropskog prvenstva.

Nagelsmann je najmlađi selektor Njemačke od 1926. godine kada je na klupi bio 34-godišnji Otto Nerz.

Nagelsmann je na poziciji selektora naslijedio Hansija Flicka, prvog u istoriji njemačkog selektora koji je dobio otkaz. Savez je otpustio Flicka 10. septembra, nakon što je Njemačka u prijateljskom meču s Japanom poražena rezultatom 1:4.

Nagelsmann je bez posla otkako ga je u martu otpustio Bayern Minhen nakon manje od dvije godine na klupi.

U Bundesligi je ranije vodio i TSG Hoffenheim te RB Leipzig.

Njegov prvi meč na poziciji selektora Njemačke biće prijateljska utakmica protiv Sjedinjenih Američkih Država u Connecticutu sljedećeg mjeseca.

Federalna.ba / AA / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE