SportAuto-Moto(VIDEO) Martinu dvostruka kruna u San Marinu

(VIDEO) Martinu dvostruka kruna u San Marinu

Španjolski motociklist Jorge Martin (Ducati-Pramac) pobijedio je i u nedjeljnoj utrci za Veliku nagradu San Marina u MotoGP razredu te time dokazao da je bio najbolji vozač ovog vikenda u kojem je osvojio i sprintersku utrku te imao i najbolju startnu poziciju.

Mjesta na postolju nedjeljne utrke bila su identična onima sa subotnjeg sprinta pa je tako drugi bio Talijan Marco Bezzecchi (Ducati VR46), a treće mjesto je pripalo njegovom sunarodnjaku i aktualnom svjetskom prvaku Francescu Bagnaiji (Ducati).

Iako je Martin bio dominantan tijekom vikenda te se uspio obraniti od napada dvojice domaćih vozača, možda i najveći pobjednik natjecanja u San Marinu bio je Bagnaia, koji je nastupio samo tjedan dana nakon teškog pada na Velikoj nagradi Katalonije.

– Završio sam utrku uništen, ali sretan. Glavni motiv mi je bio da odvozim dobru utrku zbog navijača, ali već na polovici sam bio uništen, izjavio je aktualni svjetski prvak i vodeći u ukupnom redoslijedu ove sezone nakon 12 od 20 natjecanja, koji je nakon utrke ostao nekoliko trenutaka ležati na svom Ducatiju i trebao je pomoć da siđe s motocikla.

Martin je pobjedama na stazi u Misanu uspio smanjiti zaostatak na 36 bodova. Bagnaia ih ima 283, a Španjolac 247, dok je treći Bezzecchi s 218.

Sljedeća utrka je za dva tjedna u Indiji.

Hrt.hr / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE