SportBorilački sportoviTroje bh. teakwondoista na Europskim igrama u Krakowu

Troje bh. teakwondoista na Europskim igrama u Krakowu

Taekwondo tim Bosne i Hercegovine na Evropskim igrama Krakow Malopolska 2023. će predstavljati troje sportista: Nedžad Husić, Ada Avdagić i Dinko Šegedin.

Nedžad je svima poznati bh. olimpijac sa najboljim plasmanom na Olimpijskim igrama u istoriji Bosne i Hercegovine. Osvojio je 5. mjesto na Olimpijskim igrama Tokyo 2020. Osvajač je mnogobrojnih međunarodnih medalja. Dvostruki je viceprvak Evrope, te osvajač trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu za juniore.

Ada je takođe osvajačica brojnih medalja. U juniorskoj kategoriji osvojila je Evropsko klupsko prvenstvo 2020. i 2018., te Podgorica Open G2 i Bosnia and Herzegovina Open G2 u seniorskoj kategoriji. Ovo je prva godina u kojoj nastupa za seniore.

Dinko je osvajač medalja na Evropskom prvenstvu za klubove, a njegov najbolji rezultat je 9. mjesto na Svjetskom prvenstvu.

Evropske igre će biti otvorene 21. juna, a taekwondo je na rasporedu od 23. do 26. juna.

Sretno #BHTeam!

Okbih.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE