SportKošarka(VIDEO) Počast prvaku: Džanan Musa

(VIDEO) Počast prvaku: Džanan Musa

Debitantska sezona Džanana Muse u Real
Madridu nije mogla bolje proći. 24-godišnjak je imao nezaboravnu regularnu sezonu, opravdavsi izbor startera i bilježeći momčadski rekord od 15,5 poena po utakmici, prije nego što je odigrao ključnu ulogu u tome da Los Blancos postanu prvak Eurolige Turkish Airlines 2023.

Ovo nije bio Musin prvi naslov u Euroligi, budući da je također bio na popisu za trijumf Anadolu Efes Istanbula 2021., ali ovaj put je dao veliki doprinos i s pravom je zaradio mnogo pohvala za svoje pothvate u sezoni 2022.-23. Njegov trud prepoznali su glavni treneri i kapetani momčadi Eurolige, kao i mediji i navijači, prije Final Foura kada je imenovan u prvu petorku Eurolige.

Tijekom regularne sezone, Musa je u tri navrata dobio počasti MVP-a runde – drugi je po broju igrača u cijeloj ligi. Pridružio se Realu kao MVP španjolske lige nakon uspješne sezone u Rio Breoganu i podigao je svoju igru ​​na višu razinu u sezoni 2022.-23., postavši jedan od igrača najboljih u natjecanju. Pokazao se odlučujućim u pomaganju Realu da prođe Partizan Mozzart Bet Beograd u doigravanju, postigavši ​​najmanje 10 poena u četiri od pet utakmica, uključujući 20 u majstorici.

https://twitter.com/EuroLeague/status/1665644465770610688?t=fLh2x8cX2id-5tn98FYwzA&s=19

Jedno od obilježja Musine igre ove sezone bila je njegova sposobnost da dođe do linije prekršaja, gdje je postigao rekord lige od 178 slobodnih bacanja.

Također je zauzeo 19. mjesto u Euroligi po ubačenim ubačajima za dva poena (119) i 14. mjestu po broju ubačenih trica (63), što pokazuje kakav je učinak imao iz večeri u večer. Dodajte tome činjenicu da je Musa odigrao svih 41 mogućih utakmica za Real u sezoni 2022.-23., i ne može se poreći utjecaj koji je Bosanac imao na pomaganje Los Blancosima da okončaju petogodišnje čekanje i uzmu trofej Eurolige.

https://www.euroleaguebasketball.net/euroleague/news/tribute-to-the-champs-dzanan-musa/

Euroleaguebaskeball.net / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE