SportAuto-Moto(VIDEO) Bagnaia slavio u Jerezu i preuzeo vodstvo

(VIDEO) Bagnaia slavio u Jerezu i preuzeo vodstvo

Talijanski motociklist Francesco Bagnaia (Ducati) slavio je u nedjeljnoj utrci MotoGP razreda na Velikoj nagradi Španjolske u Jerezu i time se popeo na vrh ukupnog redoslijeda za Svjetsko prvenstvo.

Aktualni svjetski prvak je dobar dio utrke, koja je bila prekinuta nakon sudara Fabija Quartarara i Portugalca Miguela Oliveire, a potom nastavljena, proveo gledajući u leđa dvojcu na KTM-ovima, Južnoafrikancu Bradu Binderu i Australcu Jacku Milleru.

Bagnaia je prvo uspio prestići Millera, a tri kruga prije kraja je prošao i Bindera. Južnoafrikanac je do kraja utrke pokušao doći do dvostruke pobjede, s obzirom na to da je u subotu bio najbolji u sprinterskom dijelu, ali ga je Talijan uspješno u tome spriječio i prošao ciljem dvije desetinke sekunde prije njega.

Bagnaia je pobjedom preuzeo vodstvo s 87 bodova, 22 više od sunarodnjaka Marca Bezzecchija (Ducati) koji nije završio Veliku nagradu Španjolske.

Sljedeća, peta utrka sezone na rasporedu je 14. svibnja, a vozit će se za Veliku nagradu Francuske na stazi u Le Mansu.

Hrt.hr / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE