SportSkijanje(VIDEO) Odermattu superveleslalom u Bormiju

(VIDEO) Odermattu superveleslalom u Bormiju

Švicarski skijaš Marco Odermatt pobjednik je superveleslaloma voženog na legendarnoj stazi Stelvio u Bormiju.

Odermatt je pobijedio sa 64 stotinke prednosti pred Austrijancem Vincentom Kriechmayrom, koji je dan ranije slavio u spustu na istoj stazi.

Treće mjesto pripalo je Odermattovom sunarodnjaku Loicu Meillardu koji je za pobjednikom zaostao 1.22 sekundi.

Za Odermatta je ovo bila peta pobjeda u sezoni, 16. u karijeri te šesta u superveleslalomu. U ukupnom poretku čvrsto drži vodeću poziciju u Svjetskom kupu sa 946 bodova, 329 više od drugoplasiranog Norvežanina Aleksandera Aamodta Kildea koji je danas u Bormiju bio osmi (+2.15). Na trećoj poziciji je Kriechmayr sa 432 boda.

Današnjim slavljem Odermatt je preuzeo i vodstvo u poretku superveleslaloma (280 bodova). Drugi je Kilde (212), a treći Kriechmayr (159).

Hrt.hr / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE