SportBorilački sportoviBostandžić i Sipović na Svjetskom prvenstvu u Turskoj osvojili broncu u karateu

Bostandžić i Sipović na Svjetskom prvenstvu u Turskoj osvojili broncu u karateu

Anes Bostandžić, takmičar karate kluba Champion sa Ilidže i reprezentativac BiH, na Svjetskom prvenstvu u Turskoj danas je osvojio bronzanu medalju.

On je u prvom krugu pobijedio šampiona Brazila 9:0, u drugom kolu savladan je Poljak 5:0, dok je u trećem krugu pobijedio šampiona Turske rezultatom 4:3.

Za medalju je danas pobijedio predstavnika Azerbejdžana Osmanli Osmana 6:3 čime je osigurao bronzanu medalju za Bosnu i Hercegovinu.

Vrijedi napomenuti da je unazad nekoliko godina Anes Bostandžić zbog teške bolesti bio vezan za invalidska kolica i svojom voljom, vjerom i upornosti uspio se podići i napraviti ovaj fantastičan rezultat.

Bh. karatistkinja Emina Sipović osvojila je bronzanu medalju u kategoriji juniorke do 59 kg.

Sipović je, nakon slobodnog prvog meča, trijumfovala nad predstavnicom Njemačke Lindstaedt Marlene, Lewandowska Katarzyne iz Poljske, Filipov Nevene iz Srbije, te je postala prvakinja svoje grupe. Nakon izgubljenog polufinalnog meča sa predstavnicom Egipta Sour Fatmom, Emina dobila je priliku da se bori za treće mjesto, te nakon što je odmjerila snage sa reprezentativkom Kosova Osmani Rinesom, Emina Sipović osvojila je bronzanu medalju kao jedina ženska takmičarka od svih kadetkinja, juniorki i U21.

Emina je dugogodišnja reprezentativka BiH i članica Karate kluba Ippon iz Sarajeva, koja je osvojila mnogobrojna odličja sa najvećih smotri svijeta za BiH.

Federalna.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE