Ovo je tijesto koje se može koristiti za razna jela, a može dugo stajati u frižderu i koristi se bez nadolaženja. Jednostavno, praktično i najbolje od svega mekano i ukusno!
Sastojci
oko 1 kg brašna
500 ml mlakog mlijeka
200 ml jogurta
2 jaja
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
1 kocka kvasca
Priprema
Prosijte kilogram brašna i napravite udubljenje. Sipajte u to udubljenje malo mlakog mlijeka i izmrvite kvasac i pospite šećerom.
Izmiješajte s malo brašna i ostavite da kvasac naraste. Dodajte sve ostale sastojke i umijesite glatko tijesto.
Po potrebi dodajte još malo brašna sve dok tijesto prestane da vam se lijepi za ruke. Prekrijte testo krpom i ostavite da ga lijepo naraste.
Od ovog tijesta možete praviti pogače, kiflice, pizzu… ma šta god poželite.
Ako ne potrošite sve umotajte tijesto u najlon kesu i ostavite ga u frižideru i do nekoliko dana.
Visoko.co.ba/radiosarajevo.ba
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.