SportOdbojka(VIDEO) Srbija drugi put zaredom u finalu Svjetskog prvenstva

(VIDEO) Srbija drugi put zaredom u finalu Svjetskog prvenstva

Odbojkašice Srbije branit će naslov svjetskih prvakinja osvojen 2018. u Japanu, nakon što su izborile plasman u svoje drugo uzastopno finale na svjetskim prvenstvima pobijedivši reprezentaciju SAD-a s 3-1 (25-21, 25-20, 17-25, 25-23) u utakmici odigranoj u poljskim Gliwicama.

Srbijanke je do još jedne, 11. pobjede na ovom Svjetskom prvenstvu, predvodila kapetanica Tijana Bošković s 33 poena.

Reprezentacija Srbija je bez poraza došla do polufinala, a srbijanske odbojkašice su bile bolje od Amerikanki i u prvom dijelu grupne faze natjecanja, kad su slavile u tri seta.

Tko će se Srbiji suprotstaviti u subotnjem finalu doznat ćemo večeras (20 sati), kad će u nizozemskom Apeldoornu biti odigran drugi polufinalni dvoboj u kojem će se sastati reprezentacije Italije i Brazila.

Poraženi iz tog dvoboja će u subotu igrati za broncu protiv američke reprezentacije.

Hrt.hr / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE