Lokalne Teme(FOTO) U saradnji sa Institutom Yunus Emre organizirana radionica za učenice Medrese

(FOTO) U saradnji sa Institutom Yunus Emre organizirana radionica za učenice Medrese

U utorak, 11. oktobra 2022. godine, predstavnici Instituta Yunus Emre Sarajevo na čelu sa direktorom posjetili su Medresu. Nakon obilaska Kampusa i razgovora sa direktorom Handžićem, organizirana je radionica tradicionalne kalografije i umjetnosti iluminacije za učenice Medrese, članice sekcije Kreativne ideje. Radionicu je vodio prof. dr. Ahmet Sacit Açikgözoğluom, profesor na Fakultetu likovnih umjetnosti Univerziteta Mimar Sinan u Istanbulu, Odsjek Tradicionalne umjetnosti, zajedno sa svojim saradnicama.

Prije samog početka učenice su poklonile gostima nekoliko primjeraka radova koje su same izradile na sekciji sa profesoricom Selvedinom Rezaković, što je profesora Açikgözoğlua i njegove saradnice posebno obradovalo. Iz Medrese se zahvaljuju Institutu Yunus Emre Sarajevo na prilici koju su pružili našim učenicama da se usavršavaju u onome što vole.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE