SportRukometMakedonci poslali kući Srbiju, Hrvatska deklasirala Island

Makedonci poslali kući Srbiju, Hrvatska deklasirala Island

Reprezentacija Makedonije izborila je plasman u drugu rundu Evropskog rukometnog prvenstva u Poljskoj. Makedonci su u odlučujućem meču trećeg kola u A-grupi odigrali neriješeno 27:27 sa Srbijom i plasirali se dalje zahvaljujući boljoj gol razlici, a gol za remi su postigli preko Manaskova bukvalno u posljednjim sekundama. Obje ekipe prvi krug su završile sa dva poraza i remijem, a samo je gol razlika presudila da Makedonija sa trećeg mjesta ide u drugi krug takmičenja. Plasman u drugu rundu osigurala je i Norveška koja je u prvom meču trećeg kola u B-grupi pobijedila Bjelorusiju sa 29:27. Hrvatska se oporavila od šokantnog poraza protiv Norveške i deklasirali su Island sa 37:28, tako da Islanđani ispadaju već nakon prvog kruga, dok je domaćin Poljska savladala aktuelne prvake Evrope Francusku sa 31:25 i sa maksimalna četiri boda idu u drugi krug.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE