SvijetVjetar ometa potragu za nestalim migrantima u Grčkoj

Vjetar ometa potragu za nestalim migrantima u Grčkoj

Jak vjetar kod dva grčka ostrva na Egeju ometa danas napore obalske straže da nađe desetak migranata nestalih u brodolomima u kojima su poginule 23 osobe, saopštili su zvaničnici. Gumeni čamac i jedrilica s migrantima potonuli su u posljednja dva dana kod ostrva Lesbos, u blizini obale Turske, i Kitire, južno od Peloponeza, a spasavanje preživjelih se nastavilo tokom noći kada su neki nađeni i sklonjeni na sigurno.

Grčki premijer Kyriakos Mitsotakis okrivio je susjednu Tursku što nije spriječila da brodovi pretrpani migrantima napuste njenu obalu.

“Još jednom pozivam Tursku da sarađuje sa Grčkom kako bi zaustavila ove nemilosrdne mreže trgovaca ljudima u nevolji kako ne bi više ljudi gubili nepotrebno živote u Egejskom moru”, rekao je on novinarima u Pragu gdje je na samitu EU.

 

 

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba/Beta

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE