ZanimljivostiPustolovina iz mačje perspektive sumirana u sedam sati igre "Stray"

Pustolovina iz mačje perspektive sumirana u sedam sati igre “Stray”

Ako ste se nekada pitali kakav bi bio život napuštene mačke u nekom drugom svijetu, preporučujemo vam igru Stray, koja donosi postapokaliptičnu avanturu mačke prepuštene samoj sebi dok traga za povratkom u normalan svijet.

Igra porodice mačaka u veoma interesantnom izdanju Annapurna Interactive-a završava onog trenutka kada naš glavni “lik” u ovoj igri za PlayStation i PC ne uspije preskočiti jednu od prepreka pa završi u podzemnom distopijskom gradu gdje se nalaze humanoidni roboti.

Put do povratka u realnost i život kakvog je ranije poznavao naš žuti mačor nije lagan. Mnogo neprijatelja u vidu mini čudovišta, ali i roboti koji na početku bježe od glavnog lika, a kasnije su njegovi najbolji saputnici na putu do realnosti, su samo neki od izazova.

Na putu do izlaza iz svijeta s robotima, neizostavna je pomoć B-12 robotića kojeg ćete nositi na svojim leđima. Prevodilac, desna ruka, baza podataka i šta sve ne pratit će vas od skoro samog početka pa do kraja.

Interesantna stvar u ovoj igri je ta što mačak nije robot. Sa svojim likom doslovno živite život mačke. Uz trčanje, tu je i mjaukanje koje izaziva brojne reakcije okoline, oštrenje pandžica po tepisima, zidovima ili vratima, obaranje staklenih tegli ili flaša, ali i spavanje uz predenje.

U prilogu donosimo samo mali dio gameplaya ove igre koja se može preći za nekih 3-4 sata bez uživanja ili 7 sati sa istraživanjima, uživanjima u životu iz perspektive jednog mačka.

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE