SportDržavni TimPobjeda juniorki protiv Rumunije

Pobjeda juniorki protiv Rumunije

Ženska U-19 reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je u Zenici u prijateljskom meču odgovarajuću selekciju Rumunije rezultatom 2:1.

Nakon izjednačene igre bez izglednijih prilika za pogodak gošće su došle do prednosti u 25’. Poslije jednog duela u kaznenom prostoru bh. tima dosuđen je penal za Rumuniju, a precizna sa 11 metara bila je Florentina Istrate.

Do kraja prvog perioda igre najbolju priliku imala je Janica Filipović u 43’, ali je njen šut sa oko 7 metara golmanica Ioana Grișoraș skrenula u korner.

Bh. juniorke do izjednačenja dolaze u 53’ kad se Vanessa Šabanović odlično snalazi u protivničkom kaznenom prostoru i sa 15-ak metara precizno šutira za 1:1.

Nakon toga nije bilo prilika sve do 88’ minute kad bh. tim postiže drugi gol. Kapitenka Lamija Duvnjak je odlično centrirala iz slobodnog udarca sa lijeve strane, a najviša u skoku je bila Lana Radulović koja postiže pogodak za pobjedu.

Po završetku susreta pomoćna trenerica u bh. selekciji Selma Omerović je izjavila:

„Znali smo da će ova utakmica biti teža od prethodne. Imali smo umornih i povrijeđenih igračica, a s druge strane protivnik je identifikovao probleme iz prvog meča i uspjeli su bolje da poslože ekipu. U konačnici možemo biti zadovoljni rezultatom, ali ne i igrom.“

Ovo je bio drugi susret ovih selekcija, u u prvom odigranom prije dva dana Bosna i Hercegovina je pobijedila sa 3:0.

Bosna i Hercegovina-Rumunija 1:1 (0:1)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sudija: Mirza Pehadžić.

Pomoćne sudije: Damir Begić, Ilma Durmo.

Golovi: 0:1 Istrate (25’, penal), 1:1 Šabanović (53’), 2:1 Radulović (88’).

Žuti kartoni: Iancu (Rumunija).

Bosna i Hercegovina: Iman Dumanjić, Rajna Tešić (60. Anja Gačić), Jelena Pavlinović, Lamija Oštraković (46. Helena Gavrilović), Kristina Tekić (90+2. Magdalena Brtan), Edina Avdić (81. Azra Mašinović), Vanessa Šabanović (90+2. Milena Lepanović), Janica Filipović (60. Tijana Ićanović), Lana Radulović, Lamija Duvnjak, Ivona Benković. Selektor: Dragan Jevtić.

Nfsbih.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE