ZanimljivostiNogometašica prvi put na coveru igre FIFA Ultimate Edition

Nogometašica prvi put na coveru igre FIFA Ultimate Edition

Kompanija EA je objavila zvijezde covera za nogometnu simulaciju FIFA 23, a prvi put u historiji serije jedna nogometašica će se naći na coveru Ultimate Editiona koji će biti dostupan širom svijeta.

Prva nogometašica na coveru FIFA-e je Sam Kerr iz Chelseaja, a društvo joj pravi zvijezda PSG-a Kylian Mbappe. Osim toga, ovo je treća godina u nizu da se Mbappe pojavljuje na FIFA coveru.

Kerr itekako zaslužuje da bude na coveru jer je konstantno u užem izboru za Zlatnu loptu, a prošle godine je bila treća po broju glasova. Ova nogometašica je pomogla Chelseaju da osvoji Super League za žene u sve tri sezone otkako je došla u klub.

EA je stavio žene na cover igre prvi put kada je izašla FIFA 16. Steph Catley, Alex Morgan i Christine Sinclair su se pojavile na australskom, američkom i kanadskom coveru uz Lionela Messija, koji je bio zvijezda i na drugim edicijama.

Eurogamer piše da će Super League za žene, najviši rang profesionalnog ženskog nogometa u Engleskoj, debitovati u FIFA seriji ove godine. Dosad su igrači mogli igrati s nogometašicama u modovima Volta i Pro Clubs, kao i kada odaberu internacionalne timove kroz kick-off mod.

EA će otkriti više detalja o FIFA-i 23 kada bude objavljen prvi trailer u srijedu. Bit će ovo posljednja godišnja EA-ova nogometna igra koja nosi ime FIFA, jer serija naredne godine mijenja ime u EA Sport FC nakon “burnog razvoda” od Svjetske nogometne federacije FIFA.

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE