SportTenis(VIDEO) Ebden i Purcell osvojili titulu u parovima na Wimbledonu

(VIDEO) Ebden i Purcell osvojili titulu u parovima na Wimbledonu

Australijski teniseri Matthew Ebden i Max Purcell osvojili su titulu na Wimbledonu u Londonu u parovima, pošto su u finalu pobijedili branioce titule hrvatske igrače Nikolu Mektića i Matea Pavića poslije pet setova 7:6, 6:7, 4:6, 6:4, 7:6.

Ebden i Purcell pobijedili su poslije četiri sata i 10 minuta i osvojili prvi zajednički Grand Slam trofej.

U prvom setu nije bilo brejka i odigran je tie-breake, koji su australijski teniseri dobili sa 7:5. Slično je bilo i u drugom setu, s tim što su Mektić i Pavić dobili tie-breake sa 7:3.

Hrvatski teniseri su već u prvom gemu trećeg seta oduzeli servis protivnicima, prednost breakea su sačuvali do kraja i poveli u meču.

U četvrtom setu parovi su bili sigurni u gemovima na svoje servise, sve do posljednjeg 10., kada su Ebden i Purcell napravili breake i izborili peti set. U odlučujućem setu napravljen je po breake na obje strane i pobjednika je odlučio produženi tie-breake, koji su Ebden i Purcell dobili sa 10:2.

Pavić je meč odigrao uz velike probleme, pošto je slomio kost podlaktice desne ruke, ali nijednom nije izgubio svoj servis.

Federalna.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE