ZDKRadnici Krivaje Mobel drže u blokadi sve ulaze u krug preduzeća

Radnici Krivaje Mobel drže u blokadi sve ulaze u krug preduzeća

Radnici Krivaje Mobel i dalje drže u blokadi  sve ulaze u krug preduzeća. Ne dozvoljavaju ulazak članovima Uprave. Tvrde da im je cilj sačuvati imovinu preduzeća koju su novi vlasnici planski počeli izvlačiti.

Također, jedan od njihovih zahtjeva je i raskid kupoprodajnog ugovora sa ortačkom grupom koja za 14 mjeseci rada nije ponudila nikakv plan proizvodnje i razvoja preduzeća.

U međuvremnu radnici su uz ucjene poslani na tzv čekanje, uručeni su im otkazi o radu, a u Poreskoj upravi jučer im je potvrđeno da doprinosi nisu uplaćivani od septembra prošle godine.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE