Lokalne TemeZavičajni muzej Visoko: Međunarodni dan i Evropska noć muzeja, 14-18. maj 2022.

Zavičajni muzej Visoko: Međunarodni dan i Evropska noć muzeja, 14-18. maj 2022.

Osnovan 1977. godine od strane Međunarodnog vijeća muzeja (ICOM), Međunarodni dan muzeja obilježava se diljem svijeta svake godine 18. maja. Međunarodni dan muzeja ima za cilj podizanje svijesti o ulozi muzeja u društvu, poticanje muzeja da organiziraju posebne događaje i aktivnosti za svoje posjetitelje.

Ovogodišnja tema “Moć muzeja (The Power of Museums)” je prilika da muzeji istraže na koje sve načine mogu pozitivno utjecati na društvo i svijet oko sebe, sa programskim aktivnostima u periodu od 14. do 18. maja.

Zavičajni muzej će organizovati kreativno-muzičku radionicu “Magični svijet melodije – zvuk, nota, kompozicija i instrument” u saradnji sa Školom za osnovno muzičko obrazovanje “Avdo Smajlović” Visoko, 14. maja u izložbenom prostoru muzeja uz učešće učenika OŠ “Alija Nametak” Buci i “Mula Mustafa Bašeskija” D. Moštre.

Obilježavanje Međunarodnog dana i Evropske noći muzeja nastavit će se 18. maja organizovanjem koncerta “Noć tanga” i edukativne izložbe muzičkih instrumenata “Magični svijet melodije” također u izložbenom muzejskom prostoru.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE