ZanimljivostiApple razvija uređaj s preklopnim ekranom

Apple razvija uređaj s preklopnim ekranom

Američki mediji javljaju da Apple radi na razvoju uređaja sa 20-inčnim preklopnim ekranom.

Kako navodi Bloomerg, riječ je o uređaju koji predstavlja hibrid iPada i MacBooka, a to tvrde stručnjak za Apple Mark Gurman te analitičar Ross Young.

Gruman vjeruje da će uređaj imati veliki ekran koji će činiti dva panela, tako da fizičke tastature i trackpada zapravo neće biti. Sve kontrole će biti bazirane na touchscreen tehnologiji. Kada je riječ o dolasku na tržište, oba stručnjaka vjeruju da će se to dogoditi 2026. godine kada bismo trebali vidjeti i Appleov automobil.

Kompanija Lenovo već ima nešto slično u formi svog uređaja ThinkPad X1 Fold, koji posjeduje 13-inčni preklopni ekran. Ovaj ekran se preklapa u centru te postaje laptop s ekranom osjetljivim na dodir. Ipak, ova tehnologija još uvijek nije usavršena, tako da Apple ima vremena do 2026 godine, ako se predviđanja uopće ostvare.

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE