Postoji li osoba koja ne voli uštipke?
Ovi ukusni zalogaji izvrsni su u svojoj slanoj ili slatkoj varijanti, mogu se kombinovati sa kajmakom, suhim mesom, sirom ili nekim slatkim namazima. Naravno, mogu se jesti i sami, bez ičega.
Varijanti je napretek, baš koliko i različitih definicija u čemu se sastoji razlika između uštipaka ili peksimeta.
Potrebno Vam je:
– 1/2 kg brašna u koje umiješate 1 prašak za pecivo,
– kašičica soli (ili manje ukoliko idete na slatku varijantu),
– 2 jajeta,
– 2 dl jogurta ili kiselog vrhnja,
– malo ulja u tijesto,
– ulje za prženje.
Umutiti tijesto od svih sastojaka. Razvaljati tijesto i izrezati na pravougaonike ili rombove. Pržiti u dubljem vrućem ulju do zlatnožute boje.
Prijatno!
Visoko.co.ba/radiosarajevo.ba
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.