Krompir je sastavni dio mnogih jela pa ga zbog toga vrlo često koristimo u našoj svakodnevici. Međutim, guljenje krompira prilikom pripreme obroka može oduzeti poprilično vremena.
S ovim načinom guljenja ćete uštedjeti vrijeme. Krompir možete vrlo lako oguliti u nekoliko poteza, a koru ćete jednostavno ukloniti prstima.
Guljenje kuhanog krumpira na ovaj način je vrlo brzo i jednostavno. Jednom kada isprobate ovaj trik, više nikada sa kuhanog krumpira nećete uklanjati koru na klasičan način – pomoću noža.
Postupak je jednostavan, a prvo je potrebno da zarežete krompir nožem kako je prikazano u videu i pazite da razrežete samo koru potom ga stavite u vodu i na šporet.
Kada je krompir kuhan, izvadite ga iz vode i pričekajte malo da se ohladi, dovoljno da krompir možete uhvatiti rukama. Potom koru jednostavno uklonite prstima u jednom potezu, a kora će samo skliznuti.
Visoko.co.ba/klix.ba
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.