SportDržavni TimPetev najavio promjene protiv Ukrajine

Petev najavio promjene protiv Ukrajine

Nogometna reprzentacija Bosne i Hercegovine susretom protiv Ukrajine, sutra na zeničkom Bilinom polju završava kvalifikacioni ciklus za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

Nakon neočekivanog poraza od Finaca nogometaši BiH izgubili su sve šanse da se bore za baraž, zbog čega susret s Ukrajincima nema rezultatski značaj za bh. tim.

Selektor Ivaylo Petev na današnjoj press konferenciji uoči susreti s Ukrajincima, nije direktno odgovorio da li razmišlja o ostavci, nakon neispjeha u kavlifikacijama.

– Razmišljam o Ukrajini, ne razmišljam ni o čemu drugo – kazao je bugarski stručnjak.

Naveo je da je jedini način da se prevaziđe situacija da se “nastavi raditi na poboljšavanju iz dana u dan”.

– Mlađi igrači će biti iskusniji i naravno biće pobjeda. Sa pobjedama ide sve lakše. Mi smo u svakoj utakmici osim protiv Finaca bili dobri. U Francuskoj smo držali Francuze napete 10 protiv 11. Tada smo bili pravi. Sada ista situacija 10 protiv 11 i s obzirom na to da je u fudbalu sve glava, psiha i matematika, mi primamo dva gola. To je ista situacija, a gdje je Francuska, a gdje je Finska. To smo mi krivi. Moramo naći način da idemo dalje – kazao je selektor.

Navodi da razumije razočarenje javnosti i navijača,a li da to o sutra mogu ispraviti.

– Razumijem ih i najviše mi je žao zbog toga. U utakmici kada nam trebaju bod ili tri, mi smo izgledali tako. Moramo sutra izaći, boriti se i pokazati želju za pobjedu i da u nekom postotku barem izbrišemo to što je bilo protiv Finske – dodao je.

Petev je najavio da će sutra u Zenici biti velikih promjena u početnoj postavi naše selekcije.

– Ne mogu sada reći ko će igrati, ali će dobiti priliku igrači koji nisu igrali. Nemamo šanse za plasman, pa je moguće dati šansu igračima koji su igrali malo ili nisu igrali nikako. Nakon utakmice sutra ćemo analizirati gdje smo pogriješili i šta smo uradili dobro. Neka završi sutrašnja utakmica, ali bitno je da sutra odigramo dobro i odgovorno, te da pokažemo karakter koji je nedostajao u subotu – kazao je Petev.

Golman Ibrahim Šehić na pres-konferenciji, u osvrtu na poraz od Finaca, kazao je da je “nogomet timski sport i da su svi igrači zajedno krivi za poraz”.

– Selektor je taktički pripremio svaku utakmicu odlično. Mi smo mislili da smo bolji od Finaca i da je dovoljno samo da izađemo na teren. Moramo da promijenimo naš mentalitet i naš odnos prema utakmici – kazao je Šehić.

Navodi da su igrači emotivno prazni nakon Finske, ali da u njihovom poslu nema puno vremena za radost i tugu.

– Ovo je naša svakodnevnica. Ideš iz poraza u pobjedu. Svjesni smo da sutra moramo odigrati dobru utakmicu i da svi moramo biti maksimalno spremni. Svaka utakmica za reprezentaciju je nešto veliko. Sutra trebamo okrenuti novi list i smoći snage da odigramo dobru utakmicu i da je Finska samo loš dan i da će od Ukrajine krenuti jedna pozitivna priča – kazao je Šehić.

Utakmica BiH – Ukrajina igra se sutra od 20:45 sati, a pravdu će dijeliti Španac Antonio Mateu Lahoz.

Fena.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE