Sport(VIDEO) Markus Eder ekstremni skijaški spust počeo u Švicarskoj, a završio ga...

(VIDEO) Markus Eder ekstremni skijaški spust počeo u Švicarskoj, a završio ga u Italiji

Italijanski freestyle skijaš Markus Eder ostvario je nesvakidašnji podvig, spustivši se na skijama od planinskog vrha u Zermattu (Švicarske Alpe) do zimovališta u Klausbergu (Italija). Na svom putu je skijao strmim snježnim padinama, po glečerima, kroz pećinu, dvorac i muzej, a sve je zabilježio u videu „The Ultimate Run“.

Ovaj učesnik Olimpijskih igara 2014 je tokom svog spusta skijao po prhkom snijegu i stazama u Alpama, ostavljajući za sobom trag u netaknutom bijelom beskraju, sa prijateljima uživao u freestyle vožnji u snježnom parku, prije nego se vratio na svježi snijeg i na skijama obišao bijelim pokrivačem ogrnuti dvorac Taufer i muzej rudarstva.

Na projektu „The Ultimate Run“ radio je više od dvije godine, kako bi u djelo proveo spust o kojem je maštao još od 2015. godine. Samo snimanje trajalo je 90 dana.

Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE