SportAuto-Moto(VIDEO) Sergio Perez je imao težak i zanimljiv put do Formule 1

(VIDEO) Sergio Perez je imao težak i zanimljiv put do Formule 1

Prva sezona Sergia Pereza u timu Red Bull Racing Honde pored Maxa Verstappena bila je veoma uspješna. Pred utrku za Veliku nagradu Meksika, 31-godišnji meksički vozač se u novom videu iz serijala „For Real“ prisjetio svog uspona do mjesta vozača Formule 1.

Jedan „ludi klinac“ iz Meksika je 2005. godine napustio sve što je do tada poznavao kako bi se utrkivao u Evropi. Suočio se s neizvjesnošću, samoćom – i jednim vrlo nezadovoljnim kuharom – kako bi došao do Formule 1.

Kako epizoda otkriva, prešao je ogroman put od naivnog dječaka koji je u ranim jutarnjim časovima iz Guadalajare telefonom zvao evropske timove pokušavajući da unaprijedi svoju tek započetu karijeru.

Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE