SportOstali sportovi(VIDEO) Poznati učesnici svjetskog finala prvenstva u freestyle nogometu

(VIDEO) Poznati učesnici svjetskog finala prvenstva u freestyle nogometu

Nakon online kvalifikacija, najbolji svjetski freestyle nogometaši – 16 muškaraca i osam žena – iz svih dijelova svijeta osigurali su mjesta u Svjetskom finalu takmičenja Red Bull Street Style, koje će se 20. novembra održati u Valenciji.

U konkurenciji muškaraca, legenda freestyle nogometa i osvajač Red Bull Street Stylea 2013, Poljak Szymon Skalski, dominatnim nastupom u kvalifikacionoj grupi osigurao je mjesto u svjetskom finalu.

U pokušaju da odbrani titulu, norveška zvijezda Fagerli ponovo će morati savladati svog brata i trening partnera Brynjara, koji je u kvalifikacijama demonstrirao fenomenalno umijeće.

Kod djevojaka prošlogodišnja viceprvakinja i šampionka iz sezone 2019 Aguska Mnich nastavit će borbu da povrati titulu, nakon što je bila sjajna u kvalifikacijama.

Poljskoj zvijezdi Mnich u finalu će se pridružiti američka senzacija Caitlyn Schrepfer, Nizozemka Jasmijin Janssen, kao i Lia Lewis (UK), Fernanda Mendez Cabrera (Meksiko), Angie Cepeda Bautista (Kolumbija) te mlada Francuskinja Yoanna Sarda Dallier.

Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE