SportDržavni TimZlatni odbojkaši u fantastičnom meču savladali Njemačku i plasirali se u finale...

Zlatni odbojkaši u fantastičnom meču savladali Njemačku i plasirali se u finale Eura

Naši zlatni odbojkaši su večeras rezultatom 3:1 savladali Njemačku i tako prošli u finale, gdje će imati priliku osvojiti još jedno zlatno odličje.

Ljiljani su prvi set dobili sa ubjedljivih 25:16, da bi Nijemci u drugom setu pružili dosta bolji otpor, uspjeli ostvariti veliku rezultatsku prednost, dobiti ga sa 25:17 te poravnati na 1:1.

Treći set donio je najveću borbu jer su igrači obje selekcije znali šta je na ulogu i da se tu praktično odlučuje pobjednik meča.

Nakon velike rezultatske neizvjesnosti dobijaju ga Ljiljani i to tako što u samoj završnici osvajaju tri poena zaredom. Nijemci su imali prednost 23:22, a onda su napravili servis grešku, da bi potom Ljiljani odigrali dva fantastična poena i treći set osvojili rezultatom 25:23.

U četvrtom setu Nijemci su potpuno pali, a Ljiljani igrali sjajno, dominirali od početka do kraja i na kraju ga osvojili ubjedljivo sa 25:17 za plasman u novo finale Evropskog prvenstva.

Sport1.oslobodjenje.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE