SportNogometFurija u finalu Lige nacija

Furija u finalu Lige nacija

Nogometna reprezentacija Španjolske se plasirala u finale Lige nacija.

Izabranici Luisa Enriquea su u prvome polufinalu pobijedili selekciju Italije 2:1, a utakmica je odigrana na stadionu San Siro.

Bila je ovo repriza polufinala na EURO-u kada je Italija poslije jedanaesteraca prošla u finale i osvojila titulu.

Međutim, sinoć su izabranici Roberta Mancinija u polufinalu izgubili Furije koja im je nanijela prvi poraz nakon 37 uzastopnih utakmica.

Oba pogotka za Furiju je postigao Ferran Torres na asistencije Oyarzabala. Crveni karton je u prvome dijelu dobio Bonucci, a konačan rezultat je postavio Lorenzo Pellegrini.

Španjolska će u nedjeljom finalu Lige nacija igrati protiv boljeg iz meča Belgija – Francuska koji se igra večeras na stadionu Juventusa u Torinu.

Utakmica se igra od 20:45 sati, a pravdu će dijeliti Nijemac Daniel Siebert.

Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE