SportNogometVelež, gradačačka Zvijezda i Leotar u osmini finala Kupa BiH

Velež, gradačačka Zvijezda i Leotar u osmini finala Kupa BiH

U preostale tri utakmice šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine gosti su upisali sigurne pobjede, a u osminu finala najmasovnijeg natjecanja u našoj državi plasirali su se Velež, Zvijezda iz Gradačca i Leotar.

Velež je svladao Zvijezdu 09 (0:3), a nakon terenske inicijative došao je do prednosti golom Hasanovića u 13. minuti. Ekipa iz Etno sela Stanišići imala je dvije dobre prilike do kraja poluvremena, međutim Rođeni su do odlaska na odmor sačuvali prednost jednog gola, a i zaprijetili su u posljednjim trenucima.

Rođeni su udvostručili prednost u 53. minuti, a strijelac gola bio je Slaviša Radović iz slobodnog udarca. U nastavku gosti su imali neke šanse, ali je i Zvijezda 09 prijetila preko Živkovića i Muamera Svrake. Neven Cvijanović je u 86. minuti postavio konačnih 0:3.

Zvijezda iz Gradačca je slavila protiv Krupe (0:2). Nakon 20-ak minuta igre ekipa sa Banja Ilidže je došla do vodstva. Živković je postigao fantastičan pogodak. Nogometaš gostiju šutirao je iz slobodnjaka sa nekih 25 metara i sjajno pogodio za 0:1.

Do kraja utakmice viđen je još jedan pogodak i to još jedan prelijep. U 83. minuti sjajnim pogotkom Antonija Vidovića gradačački tim je došao do velike prednosti, koju je do kraja susreta sačuvao i prošao dalje u osminu finala.

Leotar je na gostovanju kod Slobode iz Bosanskog Novog slavio rezultatom 1:2. Pogotke za trebinjskog premijerligaša postigli su Igor Ateljević u 74. minuti i Stefan Paranos minutu poslije. Jedini gol za domaće postigao je Mile Kovačević u tek u 88. minuti, tako da gosti nisu imali većih problema.

Scsport.ba / Visoko.vo.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE