SportNogometPredstavljen logo UEFA EURO 2024.

Predstavljen logo UEFA EURO 2024.

Njemačka je otkrila logo nogometnog Europskog prvenstva 2024. godine tijekom svečanosti sa svjetlosnom predstavom na stadionu na kojem će biti odigrana finalna utakmica.

Nekolicna gostiju i medija pozvani su na berlinski Olympiastadion na predstavljanje loga koji prikazuje obrise Kupa Henri Delaunay trofeja postavljenog na ovalnom obrisu u boji koji podsjeća na krov Olympiastadiona. Logo sadrži boje zastava 55 zemalja članica UEFA-e, raspoređene u 24 dijela oko trofeja koje predstavljaju 24 reprezentacije koje će se na kraju kvalificirati za turnir u Njemačkoj.

Organizatori su rekli da će brend promovirati turnir na kojem se slavi različitost, a svi bi se trebali osjećati dobrodošli. Slogan turnira ‘Ujedinjeni kroz nogomet, ujedinjeni u srcu Europe.

Njemačka je bila domaćin Svjetskog prvenstva 2006. godine, a finale je održano u obnovljenom Olympiasstadionu. Stadion je izvorno izgrađen za Olimpijske igre 1936. godine čiji je domaćin bila nacistička Njemačka. Zapadna Njemačka također je bila domaćin Svjetskog prvenstva 1974. i Europskog prvenstva 1988. godine.

Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE