Pripremite lagani ručak za ovaj vikend, uživajte sa porodicom, prijateljima. Samo nekoliko sastojaka je potrebno, a priprema se brzo.
Potrebno je:
– veća tikvica
– 400 g šampinjona
– glavica crnog luka
– dvije šargarepe
Priprema:
Povrće lijepo operite. Luk isjeckajte sitno, šampinjone isjeckajte, a šargarepu izrendajte na trakice.
Tikvicu isijecite na krugove i propržite na masti ili maslinovom ulju. Izvadite ih iz tiganja.
U istom tiganju prvo malo izdinstajte luk, potom dodajte šampinjone i šargarepu. Pustite da šampinjoni puste vodu, a kada voda ispari dodajte začine po ukusu.
Poslužite zajedno sa tikvicama i sezonskom salatom, piše Cdm.me.
Visoko.co.ba/radiosarajevo.ba
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.