SportNogometFK Velež na Boras Areni večeras protiv Elfsborga

FK Velež na Boras Areni večeras protiv Elfsborga

Velež je ostao jedini predstavnik Bosne i Hercegovine u Evropi, a svoj evropski san nastavljaju danas gostovanjem u Borasu kod Elfsborga.

Izbacivanjem AEK-a, Velež je dobio nešto lakši put u trećem kolu kvalifikacija. Elfsborg svakako ne spada u prvi ešalon evropskog fudbala, ali svakako da može biti ozbiljna prijetnja. Viceprvak Švedske je i ove sezone u jako dobroj formi, treći su na tabeli u prvenstvu Švedske i to je dovoljan pokazatelj da se radi o ozbiljnoj ekipi, kojoj se tako mora i pristupiti.

Nema sumnje da i Feđa Dudić to jako dobro zna, te da će iz njegove kuhinj izaći ponovo nešto fantastično, što će natjerati Elfsborga da pognute glave napuste teren Boras Arene.

Elfsborg je favorit protiv Veleža, nešto malo manji nego AEK, ali Rođeni su pokazali da mogu i hoće da igraju protiv jačih i da se nadigravaju, pa nema sumnje da će tako biti i večeras.

Utakmica Elfsborg – Velež igra se od 18.45 na Boras Areni.

federalna.ba/Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE