Vikend je idealno vrijeme za uživanje ugodnom društvu uz roštilj. Dolaskom topliji dana mnogi svoj slobodan dan odlučuju provesti upravo roštiljajući s prijateljima ili porodicom.
Međutim, nakon ugodnog dana i ukusnog roštilja, mnogi se pitaju kako najlakše očistiti rešetku roštlilja te otkloniti masnoće i neugodne mirise i spremiti roštilj za sljedeće druženje.
Želite više vremena provesti u druženju nego u pripremi i čišćenju roštilja, stoga vam je potrebmno brzo i efikazno rješenje za čišćenje rešetke roštilja. Postoji nekoliko laganih trikova uz koje ćete brzo očistiti roštilj. Sezona roštiljanja u punom je jeku, a kako te prljave rešetke ne bi oneraspoložile donosimo odličan savjet kako će jednostavno i brzo zablistati.
Soda bikarbona
Soda bikarbona je saveznik u svakom čišćenju, pa će biti od pomoći i za roštilj. Jednostavno uzmite sodu bikarbonu pomijšajte je s vodom u objeru jedan na prema tri, potom spužvicom i mješavinom sode bikarbone i vode čistite rešetku.
Ocat i voda
Također, roštilj ćete vrlo lahko očistiti i s alkoholnim ocatom. Pomiješajte vodu s ocatom u jednakom omjeru, a potom stavite rešetku u vreću za smeće i dodajte mješavinu vode i ocata. Rešetku roštilja ostavite u vreći da odstoji preko noći kako bi se masnoće razgradile. Ne zaboravite sutradan rešetku saprati vodom.
Ocat i crveni luk
Za čišćenje električnih roštilja najbolje rješenje je upotreba ocata i crvenog luka. Prvo zagrijete roštilj i pošpricajte ga bijelim octom kako bi se masnoće što brže rastvorile. Nakon čega ćete lukom otkloniti masnoće, tako što ćete polovicom luka očistiti rešetku. Također, zgužvanom alumijniskom folijom očistite rešetku, a na kraju isperite vodom.
Visoko.co.ba/klix.ba
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.