SportPobjede Švicarske i Ukrajine, Belgija remizirala protiv Grčke

Pobjede Švicarske i Ukrajine, Belgija remizirala protiv Grčke

Širom Evrope nastavljene su pripremne utakmice reprezentacija uoči Evropskog prvenstva koje počinje za nešto više od sedam dana.

Belgija, jedan od najvećih favorita turnira, nije se pokazala u najboljem svjetlu protiv Grčke i remizirala je rezultatom 1:1.

Thorgan Hazard je već u 20. minuti doveo Belgijance u vodstvo, ali je Georgios Tzavellas u nastavku poravnao na 1:1, što je bio i konačan rezultat susreta.

Selektor Belgije Roberto Martinez pružio je priliku i igračima od kojih se ne očekuje da budu startna postava na Euru.

Ukrajina, koja na Euro ide sa težnjom da iznenadi, slavila je protiv Sjeverne Irske rezultatom 1:0.

Jedini gol na utakmici postigao je Oleksandr Zubkov u 10. minuti susreta.

U ostalim utakmicama, Švicarska je očekivano razbila Lihtenštajn rezultatom 7:0, dok je Turska bila bolja od Moldavije (2:0).

Visoko.co.ba/vijesti.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE