Lokalne TemeUlična rasvjeta u Visokom

Ulična rasvjeta u Visokom

Visoko je proteklih godina dobilo novu LED rasvjetu što je pozitivan pomak u poboljšanju kvalitete života barem u smislu osvjetljenja trotoara, ulica i prometnica.

Međutim, u dugom periodu dok je stara rasvjeta svjetlila sa stubova, drveće je poraslo i krošnje se razgranale oko rasvjete i sada imamo situaciju u kojoj nova rasvjeta gubi funkciju jer se svjetlost slabo ili nikako probija kroz krošnje u noćnim satima.

Nekoliko fotografija napravljenih tokom šetnje trotoarom u ulici Branilaca pokazuje kako to izgleda, a uz prisustvo čopora pasa svakih sto metara dužine ovog možda jedinog uređenog trotoara u gradu, smatramo da postoji velika potreba da se rasvjetne jedinice sa velike visine stubova spuste na nižu ispod krošnji da bi dobile svoju efikasnost u prijekom osvjetljenju i tako same sebi dale svrsishodnost.

dav
dav
dav
mde
dav
mde
mde

Nadamo se da će gradske službe koje imaju nadležnosti za ovaj segment ovu sugestiju uzeti u obzir i uraditi akciju pregleda učinkovitosti rasvjetnih tijela u gradu i poduzeti jednostavne mjere izmjene pozicije istih radi poboljšanja osvjetljenja trotoara, ulica i prometnica kako u gradu tako i u ostalim prigradskim naseljima koje imaju slične probleme.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE