SportNBA: Atlanta povela protiv New Yorka, Dallas pretrpio poraz uz 44 poena...

NBA: Atlanta povela protiv New Yorka, Dallas pretrpio poraz uz 44 poena Dončića

Košarkaši Atlante pobijedili su prošle noći na svom terenu ekipu New Yorka sa 105:94 i tako poveli sa 2:1 u prvoj rundi play offa NBA lige.

Srbijanski košarkaš Bogdan Bogdanović je za pobjednički tim upisao 15 poena, osam skokova i tri asistencije, dok je Trae Young bio najefikasniji sa 21 poenom i 14 uspješnih dodavanja. U timu New Yorka najbolji je bio Derick Rose sa 30 poena.

Naredna utakmica igra se u nedjelju, također, u Atlanti.

Košarkaši Bostona vratili su se u seriju protiv Bruklina, smanjili su na 2:1, pošto su slavili na svom terenu sa 125:119.

Boston je do pobjede vodio Jason Tatum sa 50 poena, a najbolje su ga pratili Markus Smart sa 23 i Tristan Thompson sa 19 poena i 13 skokova. Netse je predvodio James Harden sa 41 poenom, Kevin Durant je ubacio 39, dok je Kyre Irving meč završio sa 16 poena.

Četvrta utakmica igra se u noći između nedjelje i ponedjeljka.

Košarkaši Los Angeles Clippersa nisu dozvolili Dallasu da povede sa 3:0 u seriji, pošto su prošle noći pobijedili u gostima sa 118:108.

Najefikasniji u redovima Clippersa bio je Kawhi Lenard sa 36 poena, dok je Paul George dodao 29. Dallasu nije pomogla ni sjajna partija Luke Dončića, koji je zabilježio 44 poena i po devet skokova i asistencija.

Naredni meč na programu je u noći između nedjelje i ponedjeljka.

Visoko.co.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE