ZanimljivostiIgra Uncharted 4 stiže na PC

Igra Uncharted 4 stiže na PC

Kompanija Sony je saopćila važnu vijest za gamere koji su vjerni PC-u.

Sony je potvrdio da igra Uncharted 4: A Thief's End više neće biti ekskluzivna za konzolu PlayStation te da će u njoj uskoro moći uživati i korisnici PC-a.

Ovaj potez je dio strategije japanske kompanije da privuče nove fanove.

Survival igra Days Gone je stigla na Steam 19. maja, tako da se očekuje i Ucharted.

Osim toga, Sony je obavijestio investitore da očekuje da standardna verzija PlayStationa 5 postane profitabilna nakon juna. Kompanija je u februaru priznala da gubi novac na svakoj prodanoj PS5 konzoli zbog strateški postavljene cijene koja je niža od troškova proizvodnje.

Međutim, Sonyjev posao s igrama je zabilježio najbolji fiskalni kvartal svih vremena s prihodom od 8,4 milijarde dolara te profitom od 763 miliona dolara, a to je povećanje za 50 posto u odnosu na 2019. godinu.

Kompanija je ostvarila ove brojke ne samo uprkos prodaji konzola s gubitnom, nego i uz nemogućnost zadovoljavanja potražnje zbog globalnog nedostatka procesora.

Sony nije obrazložio kako će PS5 postati profitabilan u nadolazećim mjesecima.

Dostupnost igara Uncharted 4 i Days GOne za PC je jedan od novih vektora rasta o kojima je Sony razgovarao s investitorima. Kompanija očekuje i da će napori u mobilnom sektoru donijeti nove kupce, jer je planirano da “najpopularnije franšize” budu dostupne i na mobilnim uređajima.

Usluga PS New i sljedeća generacija VR gaminga na konzoli PS5 bi također trebali privući nove fanove.

 

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE