SportKhris Middleton u posljednjim sekundama pogodio za pobjedu Bucksa protiv Heata

Khris Middleton u posljednjim sekundama pogodio za pobjedu Bucksa protiv Heata

Milwaukee Bucksi pobijedili su Miami Heat rezultatom 109:107 i poveli su sa 1:0 u prvom krugu NBA doigravanja.

Khris Middleton u posljednjim sekundama pogodio za pobjedu Bucksa protiv Heata

U zaista uzbudljivom meču u kojem su se igrali produžeci pobjednika je odlučio Khris Middleton sjajnim poenima na manje od sekunde prije kraja.

REKLAMA – NASTAVITE ČITATI ISPOD OGLASA

 

Heat dobro ulazi u ovaj meč. Kontrolisali su rezultat, imali su konstantnu prednost, ali nakon prve dionice imali su samo dva poena prednosti, 22:24.

Gosti iz Miamija su prednost održavali sve do sredine igre u drugom periodu. Bucksi potom preuzimaju vodstvo i na odmor odlaze sa plus tri, 53:50.

 

Oba tima su imala svoje periode igre u trećoj dionici. Bucksi ipak bili nešto konkretniji i češće su imali prednost koja je na ulasku u posljednju dionicu iznosila dva poena, 80:78.

Veoma neizvjesna košarka igrala se do samog kraja ovog meča. Na 30-ak sekundi prije kraja bilo je 97:97, a zatim Giannis Antetokounmpo pogađa jedno bacanje za 98:97.

Heat je upropastio svoj napad, Giannis je ponovo stao na liniju i na osam sekundi do kraja ponovo pogađa samo jedno bacanje za 99:97.

Jimmy Butler je na drugoj strani preuzeo odgovornost. Uspio je pogoditi sa zvukom sirene za 99:99 i odveo je svoj tim u produžetak.

 

U dodatnih pet minuta također dosta uzbuđenja. Khris Middleton je preuzeo odgovornost i pogodio je za 109:107 na pola sekunde prije kraja.

Pokušao je Heat preko Butlera da šutira, nije međutim bilo dovoljno vremena i Bucksi su seriju otvorili pobjedom.

Khris Middleton je sa 27 poena predvodio Buckse, Antetokounmpo je imao 21 poen i 18 skokova, ali uz šut jako slab šut iz igre (9/27).

Goran Dragić je kod Miamija ubacio 25 koševa, a Duncan Robinson je ubacio 24.

Visoko.co.ba/sportsport.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE