SportMemphis slavio u produžetku protiv Golden Statea

Memphis slavio u produžetku protiv Golden Statea

Memphis je nakon velike drame i produžetka ostvario pobjedu u gostima kod Golden Statea te se tako plasirao u play-off NBA lige.

Grizzliesi su prvo poluvrijeme zaključili vodstvom od 49:62 i većim dijelom ovog play-in susreta imali opipljivu prednost, ali do samog finiša domaćini su istopili razliku i čak bili u prilici da pobijede. Ipak, pokušaj Draymonda Greena u zadnjim sekundama regularnog toka meča nije bio uspješan te su ekipe s rezultatom 99:99 ušle u dodatnih pet minuta.

Kada je sjajni Ja Morant pogodio “floater” za 109:114 na četiri i po sekunde do kraja produžetka bilo je jasno da Memphis ipak ide u play-off Zapadne konferencije. Susret je zaključen skorom 112:117.

Upravo je Morant bio prvo ime Grizzliesa u ovoj utakmici (35 poena), dok je najefikasniji kod eliminisanih Warriorsa, po običaju, bio Steph Curry (39 poena).

Memphis će u prvom krugu play-offa igrati protv prvoplasiranog tima Zapada, Utah Jazza.

Sada su ujedno poznati svi parovi NBA doigravanja:

Istočna konferencija:

Philadelphia – Washington

Brooklyn – Boston

Milwaukee – Miami

New York – Atlanta

Zapadna konferencija:

Utah – Memphis

Phoenix – LA Lakers

Denver – Portland

LA Clippers – Dallas.

Visoko.co.ba/vijesti.ba

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE