ZanimljivostiReceptiČokoladni sendvič

Čokoladni sendvič

Sas­toj­ci:

30 g ka­kaoa

60 ml vruće vo­de

5 ve­li­kih ja­ja

180 ml slat­ke pavlake

240 ml mli­je­ka

50 g šećera

1 ka­šičica ek­stra­kta va­ni­li­je

1/4 ka­šičice so­li

300 g ta­mne čoko­la­de

Pri­pre­ma:

Ka­kao ras­to­pi­te u to­ploj vo­di, pro­mi­je­šaj­te i sta­vi­te sa stra­ne. U plit­koj po­su­di umu­ti­te ja­ja, do­daj­te pavlaku, mli­je­ko, šećer, ek­strakt va­ni­li­je i so. Pro­mi­je­šaj­te, a po­tom ulij­te i smje­su ka­kaoa i vo­de. Na ta­vi­ci ras­to­pi­te ma­li ko­mad ma­sla­ca na sre­dnje ja­koj va­tri. Dvi­je kri­ške hljeba umočite u pri­pre­mlje­nu smje­su, a po­tom sta­vi­te na za­gri­ja­nu ta­vu. Pe­ci­te dva do tri mi­nu­ta, a za­tim okre­ni­te. Na je­dnu kri­šku sta­vi­te na­sjec­ka­nu ta­mnu čoko­la­du i pričekaj­te mi­nu­t-dva da se ras­to­pi, a po­tom po­klo­pi­te dru­gom kri­škom i na­pra­vi­te slat­ki čoko­la­dni sen­dvič.

 

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/nezavisne.com


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE