Sastojci:
- 500 g mljevenog mesa
- glavica crvenog luka
- peršun
- 2 kašike ajvara
- so, crni biber
- 50 ml ulja za pečenje
- 4 integralna peciva
- 4 kašike kečapa
- 4 lista zelene salate
- 2 svježa paradajza
- 100 g svježe paprike
Priprema:
Mljeveno meso stavite u dublju posudu, dodajte sitno nasjeckani luk, sjeckani peršun, ajvar, so i biber. Sve dobro izmiješajte i ostavite na hladnom oko 30 minuta.
Nakon toga oblikujte pljeskavice i ispecite ih na zagrijanom roštilju ili gril tavi.
Pecivo razrežite popola, premažite kečapom, na to stavite pljeskavice, zelenu salatu, paradajz narezan na tanke ploške, luk i malo svježe paprike.
Visoko.co.ba/nezavisne.com
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.