Sastojci:
- 300 g tjestenine u obliku leptirića
- 100 g smrznutog graška
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 200 g pilećeg filea
- 1 malo vrhnje za kuhanje
- šoljica mlijeka
- kašika brašna
- malo maslaca
- so, biber, suvi peršun
Priprema:
Na maslacu popržiti glavicu luka, dodati piletinu izrezanu na kockice i kratko propržiti.
Dodati grašak i zaliti s malo vode i pustiti da se kuha. Dodati češnjak, posoliti.
Kad grašak i piletina omeškaju, dodati kašičicu brašna kao za zapršku. Kad se braško kratko proprži, zaliti sa velikom šoljicom mlijeka.
Kad prokuha, dodati vrhnje za kuhanje.
Pobibriti, dodati peršuh i po želji vegetu.
Skuhati tjesteninu i preliti tjesteninu mlakim umakom.
Visoko.co.ba/nezavisne.com
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.