Lokalne TemeGrađani u borbi sa problemima: Stanovnici Goduše samoinicijativno saniraju put u svom...

Građani u borbi sa problemima: Stanovnici Goduše samoinicijativno saniraju put u svom naselju

Da su Godušani vrijedni i radišni stanovnici svog naselja dokazuju i samoinicijativnom idejom za sanaciju mjesnog puta Buci-Goduša.

S obzirom na to da se svi korisnici ove dionice puta svakodnevno suočavaju sa neuređenim bankinama i rupama u putevima koje oštećuju njihove automobile odlučili su se za ovaj potez. Sanacija bi podrazumijevala rezanje oštećenih dijelova puta te njihovo ponovno asfaltiranje.

Već u nedjelju je planirana akcija na iskopu kanala i zaštite od oborinskih voda koje često uništavaju bankine. Molimo i stanovnike koji svoje vode izlijevaju na put, da pronađu način kojim će riješiti izlijevanje, a samim tim će zaštiti i put od propadanja. Ukoliko adekvatno ne riješe ovaj problem, biti ćemo prinuđeni iste prijaviti nadležnim vlastima, inspekciji!

Također, molimo sve stanovnike ove mjesne zajednice da se uključe u akciju davanjem novčanih sredstava kojim će se finansirati asfalt i mašine kojima će se izvršiti sanacija. Vjerujem da ćete pokazati da smo jedinstveni i tokom ovog projekta sanacije, a sve u cilju da sami sebi napravimo ljepše i bolje okolnosti za suživot u našoj zajednici.

Napomena: Ova sanacija je privremeno rješenje jer Projekat za put Buci-Goduša je urađen. Čeka se na odobrenja od naše zakonodavne vlasti koja će, nadam se, spoznati važnost istog za mještane našeg kraja kako bismo bili bolje infrastrukturno povezani sa okolnim selima i gradovima. Kada dobijemo ove dozvole, doći će do potpune rekonstrukcije navedenog puta kojom ćemo dobiti trajno rješenje, ovog za nas veoma bitnog segmenta življenja.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE