Danas vam donosimo recept za svadbarski kupus?
Sastojci:
- 1,5 – 2 kg kiselog kupusa
- 200 g suvih rebara
- 3 krmenadle
- 200 g suve slanine
- lovorov list
- biber u zrnu
- kašika masti
- aleva paprika
- tucana ljuta paprika
Priprema:
Kupus isjeći na kocke, a ukoliko je prekiseo malo ga oprati. Poredati u šerpu pola kupusa, zatim odozgo staviti krmenadle, suva rebra i suvu sla-ninu i pokriti drugim dijelom kupusa. Staviti alevu i tucanu papriku, biber u zrnu i lovorov list, naliti vodu i kuvati oko dva sata. U toku kuvanja povremeno dolivati vodu. Kad se kupus skuva ostaviti malo tečnosti.
Visoko.co.ba/nezavisne.com
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.