Za mnoge odlična kombinacija piletine i tjestenine naš je prijedlog za neki od vaših obroka.
Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
2 komada pilećih prsa
so, biber
jedna i po šoljica mlijeka
jedna i po šoljica pileće supe
2 čena bijelog luka
250 g makarona
pola šolje pavlake
šolja rendanog parmezana
peršun
Priprema:
U velikoj posudi zagrijte ulje. Dodajte piletinu koju ste začinili solju i biberom i pržite dok ne bude gotova (oko 10 minuta). Ostavite je sa strane, a kada se malo ohladi, isijecite je na kockice ili trakice. U posudu u kojoj se pržila piletina dodajte mlijeko, pileću čorbu i bijeli luk. Dodajte so i biber pa ostavite da se skuva. Obarite tjesteninu i dodajte je ostalim sastojcima. Pomiješajte pavlaku i parmezan i dodajte. Kuvajte dok se ne zgusne. Na tanjir prvo stavite tjesteninu, a zatim na vrh isjeckanu piletinu. Ukrasite peršunom.
Visoko.co.ba/nezavisne.com
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.